Fisker Ocean Eiropas Savienībā ražos Magna

Ražošanas pakalpojumu sniedzējs Magna ir paziņojis par sadarbību ar Fisker. Sadarbība ietver elektriskā SUV Ocean ražošanu, ko plānots sākt 2022.gada ceturtajā ceturksnī. Tas liek secināt, ka Fisker Ocean nebūs balstīts uz Volkswagen MEB.

Vasarā tika paziņots, ka Fisker Inc. veic pārrunas ar Volkswagen par MEB izmantošanu Ocean sērijas versijai. Henriks Fiskers (Henrik Fisker) atkārtoti ziņoja, ka kompānija vēlas koncentrēties uz e-automobiļu dizainu, programmatūru un digitālajām funkcijām, nevis uz kapitālietilpīgu ražošanu. Tomēr augustā Henriks Fiskers paziņoja, ka sarunas ar VW ir apturētas.

Pēc Magna paziņojuma ir skaidrs, ka sarunas ar Volkswagen nav izdevušās, vismaz ne attiecībā uz MEB platformas izmantošanu. Tā vietā Ocean ir paredzēts izmantot Magna elektrisko transportlīdzekļu arhitektūru apvienojumā ar Fisker-Flexible Platform Adaptive Design (FF-PAD). Tādējādi abas kompānijas vēlas izveidot “viegla alumīnija hibrīda FM29 platformu Fisker Ocean”.

Lai gan Magna ir Kanādas korporācija un Fisker Inc. ir amerikāņu kompānija, Magna sākotnēji ekskluzīvi Fisker Ocean ražos Eiropā. Precīza ražotne nav minēta, bet Magna vada lielāku ražotni Grācā, Austrijā.
“Mēs esam ļoti priecīgi, ka varam strādāt kopā ar Fisker pie tik aizraujoša, ilgtspējīga produkta un redzēt, kādas vēl papildu iespējas šī sadarbība var sniegt,” sacīja Magna prezidents Svamijs Kotagiri (Swamy Kotagiri). “Tas ir lielisks mūsu stratēģijas piemērs – izmantot mūsu spēcīgo portfeli, lai pielāgotos nākotnes mobilitātes vajadzībām un izmantotu visas transportlīdzekļu inženierijas un ražošanas spējas. Šī ir unikāla konkurences pozīcija mums, jauniem mobilitātes dalībniekiem un oriģinālo iekārtu ražotājiem, kas vēlas paplašināt savu elektrificēto piedāvājumu.”

Sadarbība sniedzas tālāk par vienkāršu attīstības kopuzņēmumu un ražošanas pakalpojumiem: Magna saņems orderus no Fisker, lai iegādātos akcijas, kas pašlaik veido aptuveni sešus procentus no Fisker pašu kapitāla.
Henriks Fiskers paziņojis, ka Magna izvēlēts pēc rūpīgas vairāku variantu izskatīšanas – arī ņemot vērā paša uzņēmuma produktu un tehnoloģiju stratēģiju. “Turklāt fakts, ka Magna ir tik apņēmības pilna piedalīties mūsu projektā, parāda, cik dziļa ir šī sadarbība,” sacīja Fiskers.

Atjauninājums 2020.gada 18.decembris: Fisker un ražošanas pakalpojumu sniedzējs Magna ir panākuši galīgo vienošanos par Fisker Ocean platformu un ražošanu. Modelim tiks izmantota Magna izstrādāta elektroauto platformas modificētā versija, un ir plānots, ka tas nonāks ražošanā laikā no 2022.gada ceturtā ceturkšņa. Fisker plāno līdz nākamajai vasarai atklāt ražošanai gatavu prototipu. Paredzams, ka elektriskais SUV variants Ultra Long Range piedāvāa diapazonu vairāk nekā 350 jūdzes (563 kilometri). Saskaņā ar Fisker datiem visā pasaulē modelim pašlaik ir vairāk nekā 10400 apmaksātas rezervācijas.

Informācijas avoti: magna.comfiskerinc.combusinesswire.com

Back to top