Iberdrola un Volvo apvienojas Spānijā

Kompānijas Iberdrola un Volvo Car España ir parakstījušas sadarbības pamatnolīgumu, saskaņā ar kuru energogrupa piegādās uzlādes risinājumus Volvo radītā Recharge transportlīdzekļu klāstam Spānijā.

Risinājums attiecībā uz Volvo tiks panākts caur Wallbox, kurā Iberdrola pieder mazākums akciju, tādējādi to saucot par portfeļa uzņēmumu. Volvo piedāvājumā ietilpst gan uzlādes punkta piegāde, gan tā uzstādīšana privātā vai koplietošanas garāžā. Spānijā elektromobiļu un PHEV apjoms pašlaik veido vairāk nekā 20% no pārdošanas apjoma, un paredzams, ka tuvākajos gados tendence pieaugs, sacīja jaunie partneri.

Piedāvājumā ir iekļauta arī iespēja reģistrēties Iberdrola Electric Vehicle Plan elektroenerģijas tarifam. Kompānija apgalvo, ka tas dod iespēju lietotājiem nobraukt 1000 kilometrus par 5 eiro, kas ir desmit reizes lētāk par dīzeļdegvielu vai benzīnu. Iekļauta arī bezmaksas uzlāde Iberdrola publiskajā tīklā sešus mēnešus.

Jaunie uzlādes punkti Volvo elektrificētajām automašīnām būs pieejami arī Iberdrola Public Charging App. Izmantojot aplikāciju mobilajā tālrunī, autovadītāji varēs atrast lādētāju, to rezervēt un samaksāt par pakalpojumu.

Iberdrola precizē, ka privāto uzlādes staciju īpašnieki savus uzlādes punktus varēs piedāvāt citiem autovadītājiem. Iberdrola skaidro: “Visi mūsu lādētāji dod iespēju īpašniekiem uzaicināt vairākus lietotājus piekļūt saviem uzlādes punktiem, izmantojot myWallbox platformu. Lietotāji, kuriem ir piekļuve, lādētājus var atbloķēt, izmantojot programmu, un mēs piedāvājam arī citas piekļuves iespējas, piemēram, paroli, RFID karti un pat sejas atpazīšanu, atkarībā no modeļa. Mēs piedāvājam arī integrētu maksājumu risinājumu, izmantojot myWallbox biznesa plāna abonementu, kas ļauj uzlādes punktu īpašniekiem iekasēt maksu no lietotājiem un saņemt samaksu tieši savā bankas kontā.”

Volvo gadījumā sienas kaste balstās uz Commander 2 modeli ar jaudu līdz 22 kW, informē Iberdrola.

Iberdrola arī apgalvo, ka Volvo Recharge šoferi lādēs sava elektriskā automobiļa baterijas ar 100% zaļo enerģiju ar sertifikātiem, kas garantē tās atjaunojamu izcelsmi (GoO).

Tiek sagaidīts, ka Volvo Recharge darījumi tiks iekļauti arī Iberdrola lielajos plānos – nākamajos piecos gados ieguldīt 150 miljonus eiro 150 000 uzlādes punktu uzstādīšanā mājsaimniecībās, uzņēmumos un pilsētās, kā arī uz automaģistrālēm un galvenajiem ceļiem.

Tie ietvers ultraātrus (350 kW) uzlādes punktus ik pēc 200 kilometriem, superātrus (150 kW) ik pēc 100 kilometriem un ātrus (50 kW) uzlādes punktus ik pēc 50 kilometriem, norāda Iberdrola.

Uzņēmumam ir līdzīgi līgumi ar Mercedes-Benz, jo uzņēmums piegādās un uzstādīs uzlādes stacijas visiem privātajiem un komerciālajiem EQ modeļu pircējiem Spānijā. Vienlaikus piegādātājs turpina aprīkot benzīntankus ar uzlādes punktiem kā daļu no līgumiem ar Avia, Ballenoil un Valcarcel. Citi projekti tiek īstenoti ar tādiem uzņēmumiem kā Ikea, McDonald ‘s, Telefonica, REE un Auchán. Iberdrola izstrādās e-mobilitātes pakalpojumus Renault elektriskajam koplietošanas automobilim Zity un Ferrovial.

Informācijas avots iberdrola.com

Back to top