Mūsu blogs

EV pasaules jaunumi

2200 roboti VW rūpnīcās

Volkswagen virzās uz priekšu, veicot automatizāciju savu elektromobiļu ražotnēs. VW Passenger Cars un VW Commercial Vehicles divīzijas ir pasūtījušas vairāk nekā 2200 jaunus robotus plānotajai elektroauto ražošanai Vācijas rūpnīcās un ASV rūpnīcā Čatanūgā.

Volkswagen Passenger Cars ir pasūtījis vairāk nekā 1400 robotus no Japānas ražotāja Fanuc savām ražotnēm Čatanūgā (ASV) un Emdenā (Vācijā). Savukārt Volkswagen Commercial Vehicles no Šveices ražotāja ABB par godu autoražotāja Hanover ražotnei iegādājas vēl aptuveni 800 robotus. Roboti galvenokārt tiks izmantoti pie virsbūves konstrukcijām un akumulatoru montāžā.

Pēc jaunā rīkojuma ir kļuvis skaidrs, ka Volkswagen pamet robotu ražotāju Kuka, kaut arī koncerns savās rūpnīcās visā pasaulē izmanto tūkstošiem robotu no Vācijā bāzētā ražotāja. Kopš Ķīnas tehnoloģiju grupa Midea pārņēma Kuka 2016.gada pavasarī, Volkswagen cenšas kļūt neatkarīgāks no Bavārijas robotu speciālista. Rakstā, kas publicēts Vācijas izdevumā Wirtschaftswoche 2019.gada sākumā, citēts uzņēmuma pārstāvis, sakot, ka VW cieši seko situācijai Kuka. Šķiet, ka šis sarunu periods ir beidzies un Volkswagen ir vērsies pie jauniem robotu piegādātājiem.

Volkswagen būvē jaunas ražošanas līnijas, jo trīs iepriekš minētās rūpnīcas tiek gatavotas elektromobiļu būvniecībai. Emdenā un Hanoverā pārbūves darbi sākās šovasar, Čatanūgā jau 2019.gada beigās. Sākot no 2022. gada ASV rūpnīca un Emdenas rūpnīca Vācijā cita starpā ražos ID.4, savukārt Hanoverā no ražošanas līnijas ripos ID. Buzz.

Pēc Kristiana Vollmera (Christian Vollmer), Volkswagen ražošanas un loģistikas padomes locekļa teiktā, Emdena un Čatanūga kļūs par divām modernākajām autorūpniecības ražotnēm. Jozefs Baumerts ( Josef Baumert), kurš strādā Volkswagen Commercial Vehicles, piebilst, ka Hanoverā uzskata, ka pārbūves pasākumi pilnībā iekļaujas grafikā. “Līdz ar ID.Buzz palaišanu mēs pabeigsim pašlaik notiekošo Hanoveras rūpnīcas modernizāciju, kas dos labumu arī visiem pārējiem šajā vietā ražotajiem modeļiem”, viņš skaidroja.

Kopumā Volkswagen koncerns līdz 2024.gadam elektromobilitātes jomā plāno ieguldīt 33 miljardus eiro, no kuriem vairāki miljardi eiro nonāks trīs iepriekš minētajās rūpnīcās. Tuvākajos gados visā pasaulē tiks būvētas astoņas MEB rūpnīcas. Četras no tām ir Vācijā – Cvikavā, Emdenā, Hanoverā un Drēzdenē – un pārējās Mladā Boļeslavā (Čehijā), Antingā/Šanhajā un Fošaņā (Ķīnā) un Čatanūgā (ASV).

Informācijas avots volkswagen-newsroom.com

Back to top