Francijā apspriež apvidus auto nodokli

Francija plāno īpašu nodokli smagām automašīnām, piemēram, SUV. Tas īpaši ietekmētu Vācijas ražotājus. Plāns paredz aplikt ar nodokli (papildu desmit eiro) katru kilogramu, kas pārsniedz transportlīdzekļa svaru 1,8 tonnas. Elektriskie un hibrīda transportlīdzekļi tiks atbrīvoti no nodokļa, jo to piedziņas sistēmu dēļ tie var būt ļoti smagi.

SUV nodoklis visvairāk ietekmētu Mercedes, Porsche un Audi. Franču autobūvētāji tiktu mazāk ietekmēti. Renault un Peugeot ir bestselleru SUV modeļi, kas sver mazāk par 1800 kilogramiem, bet joprojām tie ir smagāki par 1400 kg, ko rosināja iedzīvotāji, kas ierosināja šo priekšlikumu. Range Rover draud visvairāk sodu ar papildu samaksu 8730 eiro apmērā par kopējo svaru līdz 2673 kilogramiem.

Lai gan loģiski, ka tiek domāts par auto ar iekšdedzes dzinējiem, jautājums ir par to, vai pēc laika īpaši lieliem privātajiem pilnībā elektriskajiem un hibrīdu SUV tiks piešķirta tāda pati kontrole pārmērīgas telpas, enerģijas un ierobežoto resursu izmantošanas dēļ, un PHEV gadījumā tas bieži nesniedz solīto CO2 ietaupījumu.

“Transportlīdzekļu parka svara palielināšana nozīmē lielāku materiālu un enerģijas patēriņu, lielāku vides piesārņojumu un mazāk pieejamu sabiedrisko telpu,” sacīja Francijas Ekoloģiskās pārveides ministre Barbara Pompili. “Sods, ar ko mēs iepazīstinām, ir spēcīgs un nepieciešams signāls, lai labāk ņemtu vērā smagāko transportlīdzekļu ietekmi uz vidi.”

Informācijas avots en24.news

Back to top