GM paziņo par piedziņas modifikācijas komplektu

Sākot ar 2021.gada otro pusi, General Motors plāno pārdot hobijiem paredzētu elektropiedziņas komplektu ar Chevy Bolt sastāvdaļām, kas ļaus pārvērst tradicionālos automobiļus elektromobiļos.

Komplekts ietver 147 kW elektromotoru un 60 kWh akumulatoru, kā arī AC-DC invertoru, DC-DC pārveidotāju, elektroinstalāciju un sastāvdaļas akumulatora gaisa kondicionēšanai. Bija paredzēts, ka risinājums tiks prezentēts izstādē Sema, bet paziņojums tika veikts digitāli, tāpat kā pati izstāde.

Lai demonstrētu komplekta iespējas, General Motors uzstādīja dzinēju 1977.gada Chevrolet Blazer. Līdz ar to amerikāņu kompānija izvēlējās īpaši izslāpušu modeli elektrifikācijai: Blazer K5 piedāvā tikai divas sēdvietas, bet ar savu 6,6 litru V8 tas diez vai saņem mazāk par 20 litriem uz 100 km. Jauks blakusefekts: ar elektropiedziņas komplektu Blazer veikums ir augstāks. 1977.gada ražošanas gada V8 bija tikai 130 kW.

General Motors jaunais produkts nenozīmē skrūvēšanu garāžā; darbs jāveic sertificētiem speciālistiem ne tikai augstsprieguma apmācības dēļ, bet arī ar drošību saistītu detaļu pārveidošanas dēļ. Piemēram, bremžu sistēma ar hidrauliku jāpārveido par elektrisko sistēmu ar vakuumsūkni vai elektrisko cilindru, un tas pats attiecas uz hidraulisko spēka stūres mehānismu.

Par šādiem speciālistiem var uzskatīt arī mazākus uzņēmumus, kas citādi veic citas regulēšanas izmaiņas iekšdedzes motoriem. Patiesībā komplekts piedāvā iespējami skaistākus risinājumus nekā demonstrētājā Blazer, jo 60 kWh akumulators demonstrēšanas laukumā tika diezgan neveikli uzstādīts.

Neskatoties uz šiem nosacījumiem par sertificēto speciālistu uzņēmumu starpniecību, General Motors uzskata Electric Connect and Cruise Package par komerciāli vērtīgu. Pieprasījums pēc šādas sistēmas ir pietiekami liels, un tas ietver arī sastāvdaļas, kas tiek pakāpeniski likvidētas jaunos automobiļos. Tomēr modifikācijas risinājumā netiek piedāvātas jaunās Ultium baterijas un elektromotori no Ultium Drive komplekta.

Šādi modifikācijas risinājumi nav nekas jauns; tādi uzņēmumi kā Karabag vai eClassics (ar Volkswagen apstiprinājumu) jau piedāvā šādus risinājumus un pārveido esošos automobiļus un klasiskos automobiļus. Tomēr ir neparasti, ka automašīnas ražotājs piedāvā šādu modifikācijas komplektu pārdošanai.

Informācijas avots chevrolet.comengadget.comelectrek.co

Back to top