Mūsu blogs

EV pasaules jaunumi

Nio jauns akumulators 900 km distancei

Kā norāda uzņēmuma dibinātājs Viljams Li Bins (William Li Bin), Ķīnas elektroauto ražotājs Nio pašlaik strādā pie akumulatoru paketes ar kapacitāti 150 kWh, kam vajadzētu dot iespēju sasniegt vairāk nekā 900 kilometru diapazonu. Turklāt plāni par ienākšanu Eiropas tirgū 2021.gadā varētu kļūt konkrēti.

Saskaņā ar CN Tech Post ziņojumu Nio dibinātājs Viljams Li Bins sniedzis paziņojumu par 150 kWh akumulatoru Nio vadītāju kluba sanāksmē. Ar šādu akumulatoru Nio ne tikai dubultotu pašreizējo Nio ES6 diapazonu (430 kilometri novecojušajā NEDC), bet arī pieskaņotos iekšdedzes dzinēju un hibrīdu klāstam.

Tomēr Nio dibinātājs nesniedza nekādas detaļas par akumulatoru. Viņi nesniedza nekādus paziņojumus par šūnu ķīmiju, šūnu piegādātāju, izmēru, svaru vai akumulatora bloka izmaksām. Nio plāno rīkot Nio dienu Čendu 2021.gada 9.janvārī – notikumu, kas patiesībā notiek gadu mijā. CN Tech Post sagaida, ka pasākuma laikā tiks prezentēta jaunā baterija.
Savos pašreizējos modeļos elektroauto startaps piedāvā baterijas ar kapacitāti 70 un 84 kWh, un šogad tām varētu sekot 100 kWh opcija, kas varētu apmierināt pieprasījumu pēc lielākiem diapazoniem.

Bet pieprasījums esošajiem modeļiem, šķiet, pieaug: oktobrī JAC-NIO uzlabotajā ražošanas centrā pirmo reizi tika uzbūvēti vairāk nekā 5000 automobiļi. Proti, oktobrī ražotājs piegādāja 5055 transportlīdzekļus, kas ir tieši divreiz vairāk nekā 2019.gada novembrī. Ar 31 430 transportlīdzekļiem kārtējā gadā Nio ir pārsniedzis iepriekšējā gada atbilstošā perioda sniegumu par 111 procentiem.

Turklāt, pēc Gasgoo domām, tirdzniecības uzsākšanas plāniem Eiropā jākļūst konkrētākiem. Projekta, kura nosaukums ir Marko Polo, ietvaros Nio ir nodarbinājis daudzus darbiniekus eksporta darījumu veikšanai. Galvenā uzmanība pievērsta diviem elektriskajiem SUV modeļiem ES6 un ES8, norāda Gasgoo, no kuriem 7000 vienību Eiropā pārdos divu gadu laikā. Ķīnā Nio joprojām piedāvā EC6 SUV, no kura oktobrī pārdots tikai trīsciparu skaitlis; daudz svarīgāki modeļi ir ES6 un ES8.

Saskaņā ar ziņojumu Kopenhāgenā varētu atvērties pirmais Nio nams. Turklāt Nio Eiropā var piedāvāt “bezrūpīgu pakalpojumu paketi” un pakalpojumu One Click for Power. Šo pakalpojumu pakešu cenas, precīzie datumi un konkrētas darbības jomas vēl nav zināmas. Uzņēmums arī nav apstiprinājis lokāciju Kopenhāgenā.

Li Bins vasarā atbalstīja Nio globālās ambīcijas. “Ceru, ka nākamā gada otrajā pusē mēs varēsim sākt nelielu izpēti valstīs, kur elektroauto ir populāri,” teica Li. “Mēs gribētu sākt ar Eiropas valstīm.”

Informācijas avots cntechpost.comgasgoo.comglobenewswire.com.

Back to top