Nissan Ķīnā plāno pārtraukt iekšdedzes dzinēju automobiļu pārdošanu

Nissan no 2025.gada Ķīnā plāno pārdot tikai elektriskos un hibrīdautomobiļus. Lēmums par visa piedāvājuma elektrificēšanu Ķīnā tiek pieņemts, ņemot vērā plānoto aizliegumu reģistrēt iekšdedzes dzinēju auto (ICE) Ķīnā no 2035.gada.

Kā vēsta Japānas biznesa laikraksts Nikkei, Nissan līdz 2025.gadam plāno Ķīnā ieviest deviņus elektrificētus modeļus, tostarp pilnībā elektrisko Ariya un piecus vai sešus hibrīdmodeļus ar e-enerģijas sistēmu. ICE pārdošana beigsies tajā pašā gadā, vēsta Nikkei.

Jau 2021.gadā Nissan plāno Ķīnā sākt pārdot Ariya elektrisko SUV. Starp e-jaudas hibrīdiem jāiekļauj arī Sylphy sedans. Modelis Ķīnā pārdots ar e-piedziņu kopš 2018.gada.

Ar jauno modeļu politiku Nissan sagaida, ka elektromobiļu īpatsvars tā pārdošanā Ķīnā būtiski pieaugs. 2018. gadā tikai divi procenti no visiem Ķīnā pārdotajiem Nissan bija elektromobiļi. Paredzams, ka līdz 2023.gadam šī daļa pieaugs līdz 23 procentiem.

Nikkei ziņojumā apgalvots, ka Nissan jaunā modeļa plāns ir reakcija uz topošo aizliegumu reģistrēt ICE no 2035.gada. Ietekmīgā Ķīnas Automobiļu inženieru biedrība, kas strādā sadarbībā ar Rūpniecības ministriju, ierosinājusi, ka Ķīnā no 2035.gada būtu jāreģistrē tikai videi draudzīgas automašīnas. Tad vairāk nekā puse no reģistrētajiem būtu elektrotransportlīdzekļi (BEV, PHEV, FCEV), savukārt pārējie būtu “pilnībā hibridizēti”. Priekšlikums vēl nav kļuvis par konkrētu regulu. Tomēr, tā kā priekšlikums ir zināms tikai aptuveni nedēļu, var pieņemt, ka plānošana Nissan jau bija pabeigta.

Kad Ķīnas valdība noteica elektroauto kvotas līdz 2023.gadam 2020.gada jūnijā, hibrīdi arī tika nostādīti labākā pozīcijā nekā iepriekš. Lai gan tie joprojām tiek uzskatīti par iekšdedzes dzinējiem, tie tiek uzskatīti par “zema degvielas patēriņa vieglajiem automobiļiem” un saņem mazāk negatīvo punktu.

Nissan paplašinās savas ražošanas jaudas Ķīnā par 30 procentiem – līdz diviem miljoniem transportlīdzekļu. Šogad jaunas ražotnes tiks pasūtītas Čandžou (Dzjansu province) un nākamgad Uhaņā (Hubei province).

Informācijas avots nikkei.com.

Back to top