Volvo Cars veicina iekšējo elektromotoru attīstību

Uzņēmums Šanhajā ir atvēris jaunu laboratoriju elektromotoriem, tādējādi paplašinot savu globālo iekārtu tīklu, kurā tiek izstrādātas un testētas elektrisko transportlīdzekļu sastāvdaļas.

Jaunā laboratorija Šanhajā nesen ir uzsākusi darbību. Tā galvenokārt ir vērsta uz pilnībā elektrisko un hibrīdautomobiļu piedziņu, pamatojoties uz nākamās paaudzes mērogojamo SPA2 transportlīdzekļu platformu. Tā veido pamatu nākamajiem Volvo modeļiem 90. un 60. sērijā un ietver hibridizāciju kā standartu, vienlaikus ļaujot uzstādīt arī pilnībā elektriskos dzinējus.

Izveidotā laboratorija ir daļa no augošā elektromotoru un akumulatoru attīstības tīkla Zviedrijā un Ķīnā, norāda Volvo. Pašlaik uzņēmums strādā pie elektropiedziņām Gēteborgā un darbojas arī akumulatoru izstrādes laboratorijās Zviedrijā un Ķīnā.

Saskaņā ar ražotāja sniegto informāciju elektromotoru attīstīšana uzņēmuma iekšienē dod iespēju turpmāk marķēt un optimizēt visu elektrisko spēka piedziņu jaunajos Volvo modeļos. “Izmantojot iekšējo dizainu un izstrādi, mēs varam uzlabot savus e-motorus līdz arvien labākam līmenim,” sacīja Volvo Cars galvenais tehnoloģiju speciālists Henriks Grīns (Henrik Green). “Nepārtraukti uzlabojot savu vispārējo darbības līmeni energoefektivitātes un komforta ziņā, mēs radām elektrisko braukšanas pieredzi, kas ir unikāla Volvo.”

Volvo, kas pieder pie Ķīnas Geely, paredz, ka elektriskie transportlīdzekļi veidos 50% no pārdošanas apjoma 2025.gadā ar hibrīdiem, kas veido otru pusi, tādējādi attālinoties no transportlīdzekļiem ar iekšdedzes dzinēju. Līdz 2040.gadam uzņēmums savā darbībā vēlas būt pilnīgi klimatneitrāls.

Papildus SPA2 platformai Volvo elektromobiļi, piemēram, XC40 Recharge, izmanto arī mazāko CMA platformu, kas tiem ir kopīga ar Polestar. Pavisam nesen izpilddirektors Hokans Samuelsons (Håkan Samuelsson) paziņoja, ka Volvo izmantos arī jauno SEA (Sustainable Experience Architecture) EV platformu, ko nesen prezentēja Geely zīmols Lynk & Co. Jaunais kompaktais modelis zem XC40 būs pirmais Volvo, kura pamatā ir šī platforma.

Informācijas avots volvocars.com

Back to top