Opel / Vauxhall atkārtoti plāno izdot ikonisko Monzu kā elektrisko automašīnu

Opel cenšas atjaunot savu sportisko garu, plānojot klajā laist Monzu kā pilnīgi elektrisku krosovera modeli. Virs Insignia pozicionētais elektriskais Monza izmantos PSA plānoto eVMP arhitektūru.

Kā liecina Vācijas žurnāls AutoMotor und Sport, Opel varētu iedarbināt jauno elektrisko Monza 2024.gadā. Opel izpilddirektors Maikls Lohšellers (Michael Lohscheller) laikrakstam pastāstījis, ka nākotnē vēlas atgriezt sporta automašīnu zīmolu, kas pazīstams arī kā Vauxhall. “Mobilitātei ir jābūt jautrai, tai ir jāpiesaista sirds, ne tik daudz prāts. Tas vēl jo vairāk attiecas uz elektromobilitāti,” paziņojis vadītājs.

Opel Monza ir kompānijas mežonīgāko laiku, astoņdesmito gadu bērns. Sporta kupejas ražoja laikā no 1978.gada februāra līdz 1986.gada jūnijam, un uzņēmums Opel 2013.gadā prezentēja atkārtotu tās interpretāciju Frankfurtes auto šovā. Tikai tas palika vienreizējs notikums.

Ja Monza atdzims kā elektromobilis, tiek uzskatīts, ka PSA zīmols, kas atrodas Riselheimā, plāno 4,90 metrus garu automobili, kura pamatā ir PSA eVMP (Electric Vehicle Modular Platform) arhitektūra. Franči par šo jauno arhitektūru ziņoja jau vasarā. Platforma ir paredzēta priekšējo riteņu un pilnpiedziņas sistēmām ar jaudu līdz 250 kW, un tā ļauj integrēt akumulatoru paketes ar kapacitāti 60 līdz 100 kWh, ja WLTP diapazons ir no 400 līdz 650 kilometriem.

Līdz šim PSA ir izgatavojusi savus elektrificētos modeļus, kas balstīti tikai uz eCMP (mazākiem transportlīdzekļiem) un EMP2 (C un D segmenta) platformām. Tie ļauj frančiem ražot visus transportlīdzekļus vienā līnijā neatkarīgi no piedziņas tipa. PSA boss Karloss Tavaress (Carlos Tavares) cenšas panākt pēc iespējas lielāku piedziņas komplektācijas elastību par viszemākajām izmaksām.

Arī Opel ir izmantojis eCMP platformu, lai elektrificētu tādus transportlīdzekļus kā Mokka E. “Līdz ar Mokka mēs faktiski esam pārizgudrojuši Opel,” Lohšellers lepojās ar debiju Vācijā šīgada septembrī. Automašīna ir pieejama arī Apvienotajā Karalistē, līdzās ar vien pieaugošajam elektrisko furgonu klāstam, piemēram, Zafira-e.

Informācijas avots lifepr.de

Back to top