IAV un Louisenthal piedāvā jaunu EV apsildes risinājumu

Inženierzinātnes speciālists IAV un Louisenthal, banknošu drošības foliju un papīru ražotājs, ir izstrādājuši energoefektīvu apkures koncepciju elektriskajiem transportlīdzekļiem, kas paredzēta, lai izmantotu daudz mazāk enerģijas, vienlaikus palielinot komfortu autovadītājiem un pasažieriem.

Saskaņā ar IAV paziņojumu apkures koncepcijas kodols ir plāna, rentabla un viegli apstrādājama folija no Louisenthal. Šajā folijā, kas pazīstama kā SmartMesh, tiek ievietots vadu tīkls, kas uzsilst, kad tiek padots darba spriegums. Pēc IAV teiktā, pēc tam siltuma starojums jāpārnes uz salonu un transportlīdzekļa pasažieriem.

Turklāt karsējošas folijas risinājumam vajadzētu būt energoefektīvākam nekā ventilatora sildītājam, kas paredzēts iekšpuses temperatūras regulēšanai ar uzsildītu gaisu. Rezultātā izstrādātāji sola diapazonu palielināt pat par sešiem procentiem.

Foliju paredzēts uzklāt, piemēram, durvīs, centrālajā konsolē vai jumta slānī. Tā kā folija ir caurspīdīga, to var kombinēt ar apkārtējo apgaismojumu vai LED dizaina elementiem, liecina paziņojums.

Saskaņā ar IAV tas ir veicinājis folijas izmantošanu ar 3D CFD programmatūru. Izveidotā simulācija pierādījusi, ka komfortablu klimatu pasažieru salonā var panākt mazā laikā pie zemas ārējās temperatūras, pateicoties papildu integrētajām apsildes folijām”. Turklāt kopējā enerģija, kas vajadzīga iekštelpas sildīšanai, t.i., ieskaitot parasto apkures sistēmu, ir par 20% zemāka, pateicoties izstarotajam siltuma starojumam. Tādējādi diapazons palielinās līdz pat sešiem procentiem.

Tomēr IAV un Louisenthal uzskata, ka apsildes folija ir papildinājums, nevis aizvietojums standarta apsildes sistēmai elektroauto. “Mēs varam ražot SmartMesh folijas lielos apjomos, nodrošinot energotaupīgu un ērtāku papildinājumu tradicionālajām apkures sistēmām nākotnes elektrisko transportlīdzekļu koncepcijām”, saka Louisenthal biznesa attīstības direktors Daniels Lensens (Daniel Lenssen). “Folija ir viens piemērs tam, kā mēs izmantojam savas tehnoloģiskās zināšanas jaunās nozarēs, kur mēs varam sniegt inovatīvus attīstības pakalpojumus”.

Informācijas avots iav.com

Back to top