Vatikāns plāno elektrificēt visu autoparku

Pāvests jau kādu laiku ir manīts elektromobiļos. Tagad Vatikāns sekos šim piemēram un mainīs visus dienesta transportlīdzekļus uz elektriskajiem. Attālums Vatikānā ir pietiekami īss, pauda amatpersonas.

Intervijā ar L’ Osservatore Romano, Roberto Mignuči (Roberto Mignucci), Vatikāna pilsētas štata biroja darbnīcu un aprīkojuma direktors, sacīja, ka elektromobiļu parks būtu lielisks. Viņu transportlīdzekļu vidējais gada nobraukums ir mazāks par 6000 km vai 4000 jūdzēm, skaidroja Mignuči. Vatikāna izmērs ir tikai 44 hektāri.

Direktors neatklāja, kad Vatikāns pabeigs pāreju. Viņš pieminēja uzlādes infrastruktūras paplašināšanu, iekļaujot tajā citus eksteritoriālos īpašumus, kas ietver Sv. Marijas Madžori baziliku, Sv. Jāņa Laterāna baziliku un Sv. Paula baziliku. Līdz šim pakalpojumus var izmantot tikai Vatikāna locekļi.

Mignuči neizpauda informāciju par transportlīdzekļiem, taču norādīja uz augstākām, kaut arī pasaulīgām varām. “Drīz mēs sāksim sadarbību ar automobiļu ražotājiem, kas var nodrošināt elektromobiļus izvērtēšanai.”

Tā nebūtu pirmā reize, kad autobūvētāji nāk klajā ar piedāvājumu, lai gan parasti tas notiek pamanāmākajam Papa Mobil. Jaunākā versija ir ar ūdeņradi darbināms popemobile, kura pamatā ir modificēta Toyota Mirai.

Flotes elektrifikācija būtu pēdējais solis vairākās iniciatīvās, kas paredzētas, lai samazinātu Vatikāna ietekmi uz vidi. Iniciatīva seko izvirzītajām pamatnostādnēm pāvesta Franciska enciklikā par vides saglabāšanu – Laudato Si ar apakšnosaukumu On Care For Our Common Home. Kad tas 2017.gadā tika publicēts, toreizējais Opel boss Karls Tomass Noimans (Karl-Thomas Neumann) izmantoja izdevību un iepazīstinājis pāvestu ar Ampera-e. Nav zināms, kas noticis ar elektrisko Opel.

Informācijas avoti: cruxnow.comaleteia.org.

Back to top