Atsākti darbi pie Tesla Gigafactory būvniecības Berlīnē

Sagatavošanās darbi Tesla Gigafactory būvniecībai netālu no Berlīnes var turpināties, vēsta Bloomberg. Darbi tika apturēti mazāk nekā nedēļu atpakaļ vietējo vides aktīvistu bažu dēļ. Vakar tiesa lēma, ka vietējās varas iestādes nav mainījušas noteikumus, atļaujot sākt koku ciršanas darbus. Elektromobiļu kompānija patlaban veic 92 hektāru meža izciršanu Grunheidē, uz austrumiem no Berlīnes, gatavojoties savas pirmās Eiropas Gigafactory būvniecībai.

Jebkura aizkavēšanās varēja būtiski ietekmēt Tesla ražošanas grafiku, jo nākamajā mēnesī sākas vairošanās periods vietējiem savvaļas dzīvniekiem. Reģiona ekonomikas ministrs apgalvo, ka līdz marta vidum mežs ir jāizstrādā, pretējā gadījumā ir risks plānotos darbus iekavēt pat par deviņiem mēnešiem. Divas trešdaļas meža jau bijušas sakoptas pirms darba apturēšanas, liecina Bloomberg sniegtā informācija. Tesla plāno, ka rūpnīca varētu sākt darbu nākamā gada vidū.

Vietējā vides aktīvistu grupa Gruene Liga Brandenburg pauž bažas par projektu, sakot, ka tas var apdraudēt reģiona ūdens apgādi un radīt pārāk lielu spriedzi vietējā transporta infrastruktūrā. Paustas bažas arī par to, ka koku ciršanas darbus atļauts sākt pirms 5.marta termiņa, kad vides grupām bija jāsniedz komentāri par projektu.

Tesla Berlīnes Gigafactory būs ceturtā pasaulē līdzās jau esošajām Gigafactories ASV un Ķīnā. Uzņēmums cer, ka Eiropas rūpnīca saražos līdz pat 500 000 automobiļu gadā un nodarbinās 12 000 cilvēkus.

Back to top